Ořechové cukroví se skořící

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlašské ořechy nastrouháme.
  • 2
    Mouku, máslo, cukr, strouhané ořechy a karobovou mouku vypracujeme s mletou skořicí a hřebíčkem do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočinout alespoň 2 a půl hodiny.
  • 3
    Troubu necháme předehřát na 175°C, z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme různé tvary, které naskládáme na tukem potřený plech. Vykrájené tvary pečeme v troubě asi 140 minut. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.