Ořechové cukroví se skořící
170 min.
Ingredience
- 350gramůMouka kukuřičná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krystal
- 120gramůOřechy vlašské
- 50gramůMouka karobová
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
36 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nastrouháme.
- 2Mouku, máslo, cukr, strouhané ořechy a karobovou mouku vypracujeme s mletou skořicí a hřebíčkem do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočinout alespoň 2 a půl hodiny.
- 3Troubu necháme předehřát na 175°C, z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme různé tvary, které naskládáme na tukem potřený plech. Vykrájené tvary pečeme v troubě asi 140 minut. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.