Ořechové dortíčky
33 min.
Ingredience
- Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,12špetkaSůl
- 0,5kusVaječný žloutek slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- Na čokoládovou polevu
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- Na krém
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy lískové
- 2lžíceRum
- 80gramůOřechy vlašské
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
- 2Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme.
- 3Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
- 4Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme kolečka. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme oříškovým krémem. Na vrchní kolečko poté kápneme čokoládovou polevu a přitiskneme na ni půlku vlašského ořechu.
- 5Připravíme si oříškový krém. Do změklého másla zatřeme prosátý cukr, ustrouhané oříšky a rum.
- 6Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.