Ořechové dortíčky

33 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:
  • 2
    Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme.
  • 3
    Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.
  • 4
    Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme kolečka. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme oříškovým krémem. Na vrchní kolečko poté kápneme čokoládovou polevu a přitiskneme na ni půlku vlašského ořechu.
  • 5
    Připravíme si oříškový krém. Do změklého másla zatřeme prosátý cukr, ustrouhané oříšky a rum.
  • 6
    Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.