Ořechové fazole s mandlí
105 min.

Ingredience
- 300gramůCukr moučkový
- 1000gramůFazole bílé
- 1kusCukr vanilka
- 2lžičkySkořice mletá
- 1kusCukr skořicový
- 200gramůMandle
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Velké bílé máslové fazole si namočíme přes nos do studené vody.
- 2Druhý den fazole povaříme v té samé vodě 10 minut, vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a vaříme je pod pokličkou doměkka přibližně 1 hodinu.
- 3Scezené fazole pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy, přidáme k nim nastrouhané ořechy, cukr, vanilkový cukr, skořici a vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 30 minut odležet.
- 4Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce porce, které si pomocí dlaní vyformujeme kuličky a do každé zastrčíme oloupanou mandli.
- 5Ořechové fazole poskládáme do papírových košíčků a před podáváním je ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.