Ořechové fazole s mandlí

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké bílé máslové fazole si namočíme přes nos do studené vody.
  • 2
    Druhý den fazole povaříme v té samé vodě 10 minut, vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a vaříme je pod pokličkou doměkka přibližně 1 hodinu.
  • 3
    Scezené fazole pomeleme na masovém strojku, dáme je do mísy, přidáme k nim nastrouhané ořechy, cukr, vanilkový cukr, skořici a vypracujeme polotuhé těsto, které zabalíme do celofánu a necháme 30 minut odležet.
  • 4
    Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce porce, které si pomocí dlaní vyformujeme kuličky a do každé zastrčíme oloupanou mandli.
  • 5
    Ořechové fazole poskládáme do papírových košíčků a před podáváním je ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.