Ořechové jidášky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, části mléka, lžičky cukru a lžičky mouky zaděláme kvásek, který necháme vzejít.
  • 2
    V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme špetku soli, vzešlý kvásek, ořechy, zbytek mléka a zaděláme na tužší těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozkrájíme na kousky, ze kterých vyválíme dlouhé válečky a stáčíme je do spirály. Potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu necháme ještě chvíli kynout.
  • 4
    Poté pečeme v předehřáté troubě. Hotové jidášky potíráme medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 5. 3. 2016
Ořechové jidášky
Moc dobré jidášky. S těstem se pěkně pracovalo, jidášky jsem tvořila, jak jsem zvyklá - šneky, esíčka, vlaštovky, srdíčka, brýle apod. Po namazání medem výborný moučník ke kakau nebo bílé kávě 😁 Palec nahoru