Ořechové sušenky podávané s vínem
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 125gramůMandle loupané
- 125gramůMandle
- 125gramůOřechy lískové
- 1lžičkaCitronová kůra
- 500mililitrůVíno červené
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 12 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.
- 2Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.
- 3Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
- 4Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.
- 5Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.
- 6Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.