Ořechové sušenky podávané s vínem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 celá vejce šleháme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Když se cukr zcela rozpustí, přidáme celé nebo přepůlené loupané i neloupané mandle, lískové ořechy, polovinu kypřicího prášku a nakonec prosátou mouku. Vše promícháme vařečkou a rukama dobře prohněteme.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme dva válečky široké asi 7cm, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem chvíli odpočinout.
  • 3
    Potom válečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
  • 4
    Upečené, ještě teplé válečky nakrájíme na silnější plátky.
  • 5
    Sušenky necháme několik dní schnout a tvrdnout.
  • 6
    Ořechové sušenky podáváme s dezertním vínem, do kterého je namáčíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.