Ořechové trojhránky
60 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 25gramůCukr moučkový
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůVoda z pomerančových květů
- 30gramůCukr vanilka
- 60gramůOřechy lískové
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový i moučkový cukr a vyšleháme. Přisypeme mouku se špetkou soli, přilijeme vodu z pomerančových květů a vypracujeme těsto. Kruhovou formu na dorty vymažeme tukem, těsto vyválíme na plát o velikosti formy a vložíme na dno formy. Těsto propícháme vidličkou a nožem uděláme malé rýhy, kterými naznačíme osminky a povrch posypeme drcenými ořechy.
- 2Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 35 minut.
- 3Těsto necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme podle naznačených zářezů, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.