Ořechové tyčinky s datlemi
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMed včelí
- 1,5lžícePomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 100gramůDatle
- 80gramůOřechy vlašské
- 250gramůOvesné vločky
- Na vymazání
- 20gramůTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
795 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
47 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Na pečení tyčinek použijeme formu o velikosti 30x20 cm, kterou vymažeme tukem. Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Datle vypeckujeme a spolu s ořechovými jádry posekáme. Pomerančovou kůru a šťávu, olej, sůl, cukr, med, máslo na mírném plameni povaříme a necháme zchladnout. Poté vlijeme do mísy, přidáme ořechy, datle, vločky a dobře propracujeme.
- 3Vzniklou hmotu vtiskneme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba čtvrt hodiny. Po upečení si nožem na povrchu vyznačíme tyčinky. Vychladlou hmotu vyložíme na vál a ostrým nožem nakrájíme tyčinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.