Ořechové tyčinky z bílkového těsta
35 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 100gramůStrouhanka
- 250gramůCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžíceCitronová kůra
- Na polevu
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Ustrouhané ořechy se strouhankou, strouhanou citronovou kůrou, cukrem a bílky smícháme na válu, utvoříme těsto, které na válu poprášeném moučkovým cukrem vyválíme na placku. Placku potřeme polevou a rádýlkem nakrájíme tyčky. Tyčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě sušíme při teplotě asi 100 °C.
- 2Po upečení od sebe tyčky ihned oddělíme.
- 3Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.