Ořechové tyčinky z bílkového těsta

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ustrouhané ořechy se strouhankou, strouhanou citronovou kůrou, cukrem a bílky smícháme na válu, utvoříme těsto, které na válu poprášeném moučkovým cukrem vyválíme na placku. Placku potřeme polevou a rádýlkem nakrájíme tyčky. Tyčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě sušíme při teplotě asi 100 °C.
  • 2
    Po upečení od sebe tyčky ihned oddělíme.
  • 3
    Polevu připravíme utřením prosátého cukru s bílkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.