Ořechové vdolečky s medem
135 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 110gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4lžíceMed včelí
- 6lžicOřechy vlašské
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4062 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
185 g
Sacharidy
512 g
Vláknina
9 g
Cukr
98 g
Postup přípravy
- 1Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.
- 2Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.
- 3Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.
- 4Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.
- 5Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.