Ořechové vdolečky s medem

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4062 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
185 g
Sacharidy
512 g
Vláknina
9 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.
  • 3
    Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.
  • 4
    Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.
  • 5
    Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.