Ořechovice
35 min.
Ingredience
- 600gramůOřechy vlašské
- 5kusůHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 225mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůLíh konzumní
- 0,5kusPomeranče
- Na sirup
- 225mililitrůVoda pitná
- 400gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Celé zelené ořechy opláchneme a nakrájíme, omytou pomerančovou kůru z půlky pomeranče nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme hřebíček, kousek skořice, přilijeme 96% konzumní líh, vodu, rozmícháme, přikryjeme a necháme 30 dní louhovat.
- 2Po měsíci vše scedíme, přimícháme vychlazený cukerný sirup, který jsme svařili z vody a cukru, a přelijeme do lahví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.