Ořechovka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
98 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
15 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené ořechy, které nemají tvrdou skořápku, nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do 5 litrové lahve spolu s ostatními surovinami a zalijeme vodkou. Lahev převážeme celofánem, postavíme na světlo na nejméně 6 týdnů. Často lahví zatřeseme.
  • 2
    Cukr svaříme s vodou, sbíráme pěnu. Naložené ořechy přecedíme, vylouhovanou tekutinu smícháme s cukrem. Lijeme do lahví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.