Ořechovka
30 min.
Ingredience
- 24kusůOřechy vlašské
- 150gramůSkořice celá
- 8gramůHřebíček
- 4gramyMuškátový květ
- 1000mililitrůVodka
- Na dochucení
- 500gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
98 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
15 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Zelené ořechy, které nemají tvrdou skořápku, nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do 5 litrové lahve spolu s ostatními surovinami a zalijeme vodkou. Lahev převážeme celofánem, postavíme na světlo na nejméně 6 týdnů. Často lahví zatřeseme.
- 2Cukr svaříme s vodou, sbíráme pěnu. Naložené ořechy přecedíme, vylouhovanou tekutinu smícháme s cukrem. Lijeme do lahví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.