Ořechovo-vanilkové řezy
55 min.
Ingredience
- Na posypání
- 2kusyCukr vanilka
- 4lžíceOřechy vlašské
- Na potření
- Na vymazání remosky
- 1lžíceTuk
- Těsto
- 140mililitrůVoda pitná
- 12gramůDroždí
- 40gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 330gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
101 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z trochy vlažné vody, droždí a cukru umícháme kvásek, který necháme kynout asi 20 minut.
- 2Potom do kvásku přidáme zbylou mouku, žloutky, vanilkový cukr, vodu, změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a šťávu. Dobře vypracujeme lesklé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout do dvojnásobné velikosti.
- 3Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme kolo o průměru remosky. (Těsto můžeme při rozvalování podsypávat moukou).
- 4Do tukem vymazané remosky vložíme první kolo těsta, které silně posypeme mletými ořechy a cukrem. Přiložíme další kolo, posypeme ořechy a cukrem a přikryjeme posledním kolem těsta. Necháme asi 1 hodinu kynout.
- 5Potom povrch potřeme máslem a moučník upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.