Ořechový chléb se sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceOřechový olej
    • 1lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 1lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 75gramůOřechy vlašské
    • 100gramůSýr Rokfór
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plísňový sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme ořechový olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.