Ořechový dezert II
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusVanilkový lusk
- 5kusůVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMáslo
- 120gramůVlašské ořechy
- 70gramůCukr krupice
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- 50gramůLískové ořechy
- 2lžíceCukr moučka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Část ořechů krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Mléko svaříme s vanilkou, tu vyjmeme a do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou.
- 2Po částečném vychladnutí vmícháme zbytek ořechů a po jednom zašleháme žloutky. Z bílků s cukrem našleháme tuhý sníh a po částech ho lehce vmícháme do ořechového krému.
- 3Hotový krém rozdělíme do tukem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Po vyjmutí z trouby vyklopíme na talířky, posypeme cukrem s lískovými ořechy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.