Ořechový dezert II

40 min.

Ingredience

    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1kusVanilkový lusk
    • 5kusůVejce slepičí
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 50gramůMáslo
    • 120gramůVlašské ořechy
    • 70gramůCukr krupice
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 50gramůLískové ořechy
    • 2lžíceCukr moučka
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
972 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Část ořechů krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Mléko svaříme s vanilkou, tu vyjmeme a do mléka vmícháme máslo, utřené s moukou.
  • 2
    Po částečném vychladnutí vmícháme zbytek ořechů a po jednom zašleháme žloutky. Z bílků s cukrem našleháme tuhý sníh a po částech ho lehce vmícháme do ořechového krému.
  • 3
    Hotový krém rozdělíme do tukem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček a pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. Po vyjmutí z trouby vyklopíme na talířky, posypeme cukrem s lískovými ořechy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.