Ořechový dort s čokoládovou polevou a mandlemi
105 min.
Ingredience
- 80lžicCukr moučkový
- 2špetkyVanilka mletá
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůČokoláda hořká
- 2lžícePiškoty cukrářské
- 140lžicOřechy vlašské
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 130gramůPoleva čokoládová
- 40gramůMandle
- Krém
- 140gramůOřechy vlašské
- 0,13litrMléko plnotučné
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- Na formu
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3107 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
250 g
Sacharidy
198 g
Vláknina
24 g
Cukr
152 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr s vanilkou a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme strouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a nastrouhané ořechy.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45-60 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - v hrnci si přivedeme k varu mléko a spaříme jím nastrouhané ořechy. Zvlášť umícháme máslo s vanilkovým cukrem, přidáme vychladlé ořechy a důkladně promícháme.
- 4Upečený dort vyklopíme a necháme vychladnout. Studený dvakrát překrojíme, naplníme ořechovým krémem, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.