Ořechový dort s oříškovou smetanou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20-25 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, rozdrobené piškoty a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme ořechovou smetanou, složíme na sebe a přelijeme punčovou polevou.
  • 3
    Necháme oschnout a poté dort dozdobíme ušlehanou, oslazenou smetanou a půlkami ořechů.
  • 4
    Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, nejlépe ve studenu nebo na ledě. Zlehka do ní vmícháme cukr a strouhané ořechy.
  • 5
    Na polevu umícháme do husté hmoty cukr s horkou vodou a punčem (použité množství upravíme dle potřeby).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.