Ořechový dort s oříškovou smetanou
100 min.
Ingredience
- 15gramůCukr moučkový
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 40gramůOřechy vlašské
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 40gramůPiškoty dětské
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVanilkový lusk
- Krém
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 15gramůCukr moučkový
- 40gramůOřechy vlašské
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na ozdobu
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 15gramůCukr moučkový
- 40gramůOřechy vlašské
- Poleva
- 15gramůCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžícePunč
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20-25 minut. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, rozdrobené piškoty a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme ořechovou smetanou, složíme na sebe a přelijeme punčovou polevou.
- 3Necháme oschnout a poté dort dozdobíme ušlehanou, oslazenou smetanou a půlkami ořechů.
- 4Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, nejlépe ve studenu nebo na ledě. Zlehka do ní vmícháme cukr a strouhané ořechy.
- 5Na polevu umícháme do husté hmoty cukr s horkou vodou a punčem (použité množství upravíme dle potřeby).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.