Ořechový koláč s čokoládou
58 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1,4šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 170gramůČokoláda bílá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 170gramůČokoláda hořká
- 150gramůČokoláda mléčná
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1lžíceTuk
- 1hrstOřechy lískové
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5šálekCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
67 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
85 g
Postup přípravy
- 1Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme kulatou formu na pečení.
- 2V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- 3V hrníčku rozpustíme bílou čokoládu, máslo a cukr, když směs trochu vychladne, přidáme vanilkový extrakt a vejce.
- 4Tuto směs smícháme do směsi v míse, nakonec lehce vmícháme nasekanou hořkou čokoládu.
- 5Směs nalijeme do připravené formy a pečeme 23 minut.
- 6Hotový koláč polijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládou a posypeme nasekanými ořechy.
- 7Když je koláč dostatečně vychladlý, můžeme jej vyklopit z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.