Ořechový koláč s nádivkou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme se 120 g cukru, pomalu vmícháváme pomleté ořechy, strouhanku. Z bílku vyšleháme sníh, do kterého po ztuhnutí přidáme 120 g cukru a lehce ho vmícháme do žloutku. Vylijeme na vymaštěný plech, vložíme do teplé trouby, kde pečeme 30 minut.
  • 2
    Upečený a vychladlý korpus rozřízneme po délce na dva díly, na jeden díl naneseme náplň a druhým přikryjeme. Okraje potřeme také náplní a obalíme pomletými ořechy.
  • 3
    Náplň: Do hrníčku dáme 20 g kávy /3 lžičky/, zalijeme vařící vodou, scedíme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme máslo, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkový cukr, rum a nakonec vychladlou kávu. Dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.