Ořechový koláč s nádivkou
50 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 200gramůOřechy vlašské
- 100gramůStrouhanka
- Náplň
- 40mililitrůRum
- 200gramůMáslo jihočeské
- 20gramůCukr vanilka
- 4lžíceKáva turecká
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme se 120 g cukru, pomalu vmícháváme pomleté ořechy, strouhanku. Z bílku vyšleháme sníh, do kterého po ztuhnutí přidáme 120 g cukru a lehce ho vmícháme do žloutku. Vylijeme na vymaštěný plech, vložíme do teplé trouby, kde pečeme 30 minut.
- 2Upečený a vychladlý korpus rozřízneme po délce na dva díly, na jeden díl naneseme náplň a druhým přikryjeme. Okraje potřeme také náplní a obalíme pomletými ořechy.
- 3Náplň: Do hrníčku dáme 20 g kávy /3 lžičky/, zalijeme vařící vodou, scedíme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme máslo, přidáme cukr, nastrouhanou kůru z citrónu, vanilkový cukr, rum a nakonec vychladlou kávu. Dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.