Ořechový koláč s polevou

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
51 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, Heru, vejce, špetku soli, zalijeme vlažným mlékem, vypracujeme hladké těsto, důkladně prohněteme a necháme vykynout. Těsto rozkrojíme na dva díly a vyválíme dva stejné pláty.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, položíme na něj první plát těsta, posypeme sekanými ořechy, zakapeme teplým medem a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 35 minut.
  • 3
    Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.