Ořechový koláč s polevou
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůHera
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 25gramůTuk
- 300gramůOřechy lískové
- 50gramůMed včelí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
51 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, Heru, vejce, špetku soli, zalijeme vlažným mlékem, vypracujeme hladké těsto, důkladně prohněteme a necháme vykynout. Těsto rozkrojíme na dva díly a vyválíme dva stejné pláty.
- 2Plech vymažeme tukem, položíme na něj první plát těsta, posypeme sekanými ořechy, zakapeme teplým medem a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 35 minut.
- 3Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.