Ořechový nákyp s krémem
75 min.
Ingredience
- 40gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 160gramůOřechy lískové pražené
- 0,25kusCitrony
- Krém
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hrubá
- Na formu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nastrouháme a rozdělíme na dva díly. V míse dohusta utřeme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a jednu část ořechů. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, zbytek ořechů a mouku a zlehka promícháme.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30-45 minut. Hotový nákyp nakrájíme na řezy, přelijeme krémem a podáváme.
- 3Na krém šleháme ve vodní lázni smetanu se žloutky, cukrem, moukou a vanilkou do zhoustnutí. Přimícháme máslo, zrnko soli a nastrouhané ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.