Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou
70 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůPiškoty dětské kulaté
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 20mililitrůRum
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůStrouhanka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
51 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
- 3Hotové podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.