Ořechy plněné krémem
65 min.
Ingredience
- 120gramůOřechy vlašské
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 350gramůCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaVanilkový lusk
- Krém
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceVoda pitná
- 120gramůOřechy vlašské
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžíceRum
- 0,06litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na ozdobu
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané ořechy smícháme s 2 bílky a v hmoždíři utlučeme. Přemístíme do mísy, přidáme cukr, vanilku, zbylé bílky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku.
- 2Hmotu dáme do kornoutu s trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme malé hromádky. Každou ozdobíme jádrem ořechu a v mírně vyhřáté troubě upečeme do světle růžova.
- 3Hotové cukroví necháme vychladnout, vždy po dvou spojíme krémem a vložíme do papírových košíčků.
- 4Na krém svaříme cukr se lžící vody, přidáme strouhané ořechy, vanilku a necháme vychladnout. Vmícháme smetanu a rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.