Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 30gramůOřechy vlašské
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 8kusůFíky sušené
- 1gramSůl
- 30mililitrůZákladní světlá omáčka
- 600gramůJehněčí kotlety
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůDžus jablečný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
761 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje.
- 2Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka).
- 3Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.