Oříškové suflé
95 min.
Ingredience
- Omáčka
- 100gramůČokoláda hořká
- 150mililitrůSmetana sójová
- 1lžičkaMed včelí
- 1kusPomeranče
- 50gramůTuk rostlinný
- 80gramůOřechy lískové
- 1špetkaSkořice mletá
- 250mililitrůSójový nápoj
- 50gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 140 g rostlinného tuku zpracujeme s moukou, vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut v mrazáku. Lískové oříšky opražíme nasucho v pánvi dozlatova. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a spolu se skořicí a sójovým nápojem ji přivedeme v rendlíku k varu. Lusk vyjmeme a dřeň vyškrábneme zpět do sójového nápoje.
- 2Váleček těsta nakrájíme na plátky a jeden po druhém je vmícháme do vroucího sójového nápoje, aby do sebe nasákly tekutinu. Rendlík sejmeme z ohně a těsto přendáme do mísy.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně vmícháme do vanilkového krému a přidáme oříšky. Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně zašleháváme cukr - 40 g. Po částech přidáváme do oříškového krému.
- 4Troubu předehřejeme na 180°C. Formu vytřeme zbylým tukem a vysypeme zbylým cukrem. Do formy přendáme suflé a zapékáme asi 25 minut, pak teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme ještě 20 minut.
- 5Mezitím rozlámeme čokoládu na kousky, smícháme se smetanou a medem. Zahříváme v menším hrnci, až se čokoláda rozpustí. Pomeranč opláchneme v horké vodě, osušíme a čtvrtinu kůry nastrouháme na úzké proužky. Přimícháme do omáčky.
- 6Suflé upravíme na čtyři talířky, polijeme omáčkou a podáváme ozdobené proužky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.