Oříškové tolárky s višňovou náplní
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- Náplň
- 120gramůMarmeláda višňová
- Polevy
- 100gramůPoleva čokoládová
- 2lžíceGriotka
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- 80gramůCukr moučkový
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- Těsto
- 125gramůOřechy lískové
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.
- 2Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 3Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.
- 4Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.
- 5Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.
- 6Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.