Oříškové tolárky s višňovou náplní

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s mletými oříšky, vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájeným máslem a špetkou soli. Vše rychle zpracujeme na hladké těsto, které necháme zabalené do fólie nejméně 1 hodinu v chladničce.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vroubkovanou formičkou ve tvaru kolečka vykrajujeme placičky - tolárky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 3
    Upečené, vychladlé tolárky po dvou spojíme rozmíchanou višňovou marmeládou.
  • 4
    Polovinu tolárků potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a zbylou polovinu cukrovou polevou.
  • 5
    Příprava cukrové polevy: Moučkový cukr vymícháme dohladka a dohusta s višňovkou, bílkem a 2 kapkami červeného potravinářského barviva.
  • 6
    Každý tolárek ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.