Oříškové tyčky s polevou
25 min.
Ingredience
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 100gramůOřechy lískové
- 200gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKakao - prášek
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na polevu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z prosáté mouky, mletých oříšků, cukru, kakaového prášku, skořice, mletého hřebíčku, nastrouhané citrónové kůry, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
- 2Poté těsto po částech vkládáme do strojku a oddělujeme stejně dlouhé tyčky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
- 3Když tyčky vychladnou, namáčíme je do půlky čokoládovou polevou.
- 4Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.