Oříškové vafle s pistáciovým krémem
40 min.
Ingredience
- Krém
- 1kusVanilkový lusk
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůPistácie
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Wafle
- 90gramůCukr krupice
- 100gramůOřechy lískové
- 10gramůKakao - prášek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Na krém přivedeme v kastrůlku k varu mléko s pistáciemi a rozpůleným vanilkovým luskem. Zrníčka z lusku vyškrábneme do mléka a lusk vyjmeme. Směs rozmixujeme.
- 2Žloutky promícháme s cukrem, přidáme mouku a rozmixované pistácie. Za stálého míchání krém cca 3min povaříme, poté posypeme cukrem a necháme zakrytý zcela vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Na wafle nejprve rozmixujeme opražené ořechy na moučku. V kastrůlku přivedeme k varu 200ml vody s máslem, za stálého míchání přisypeme mouku,rozmixované ořechy a kakao. Odstavíme jakmile se začne těsto odlepovat od stěn kastrůlku a vmícháme cukr.
- 4Vychladlé těsto lijeme po lžících do středu waflovače a pečeme cca 1min.
- 5Wafle slepujeme vždy po 3ks pistáciovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.