Oříškovo-švestkový chléb

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme alespoň 5 minut v klidu. Pak přidáme mouku a sůl a pořádně promícháme s dalšími 250 ml vody. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté přidáme nahrubo nasekané ořechy a nasekané sušené švestky, pak opět hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme další hodinu kynout.
  • 3
    Z těsta následně vytvarujeme válec, dáme na pomoučený plech a potřeme vodou. Následně necháme ještě 45 minut dokynout na plechu. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při 200 stupních Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.