Oříškovo-švestkový chléb
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMouka žitná bílá
- 125gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 75gramůOřechy vlašské
- 75gramůŠvestky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme alespoň 5 minut v klidu. Pak přidáme mouku a sůl a pořádně promícháme s dalšími 250 ml vody. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- 2Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté přidáme nahrubo nasekané ořechy a nasekané sušené švestky, pak opět hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme další hodinu kynout.
- 3Z těsta následně vytvarujeme válec, dáme na pomoučený plech a potřeme vodou. Následně necháme ještě 45 minut dokynout na plechu. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při 200 stupních Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.