Oříškový chléb s čokoládou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy na těsto vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody. Po pěti minutách promícháme, přidáme mouku se solí. Postupně doléváme vodu, dokud nevznikne lepkavé těsto.
  • 2
    Obsah mísy vyklopíme na pomoučněný stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté vrátíme zpět do mísy a počkáme hodinu, než zhruba zdvojnásobí svůj počáteční objem. Do těsta poté přidáme vypeckované oříšky, na hrubo nasekané 3 druhy čokolády, máslo a vejce. Vše pořádně promícháme a vložíme do máslem vymazané formy na chléb.
  • 3
    Těsto opět zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut dokynout na teplém místě. Ještě před vložením do trouby chléb potřeme mlékem, poté stačí péci na 180 stupňů zhruba 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.