Oříškový chléb s čokoládou
65 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125gramůČokoláda mléčná
- 150gramůOřechy lískové
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
41 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy na těsto vsypeme droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody. Po pěti minutách promícháme, přidáme mouku se solí. Postupně doléváme vodu, dokud nevznikne lepkavé těsto.
- 2Obsah mísy vyklopíme na pomoučněný stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté vrátíme zpět do mísy a počkáme hodinu, než zhruba zdvojnásobí svůj počáteční objem. Do těsta poté přidáme vypeckované oříšky, na hrubo nasekané 3 druhy čokolády, máslo a vejce. Vše pořádně promícháme a vložíme do máslem vymazané formy na chléb.
- 3Těsto opět zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut dokynout na teplém místě. Ještě před vložením do trouby chléb potřeme mlékem, poté stačí péci na 180 stupňů zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.