Oříškový dort

350 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme 2/3 cukru. Potom do něj zamícháme zbytek cukru a limetkovou šťávu.
  • 2
    Na dva plechy rozložíme pečicí papír, na něj obkreslíme tužkou dno dortové formy. Sněhovou hmotu dáme do zdobicího sáčku a předkreslené kruhy sněhovou hmotou spirálovitě vystříkáme. Troubu předehřejeme na 100 stupňů Celsia. Plechy vložíme do trouby a pečeme v otevřené troubě přibližně 5 hodin. Po dopečení papír z placek sloupneme a necháme je vychladnout.
  • 3
    Lískové ořechy nasekám, v míse ušleháme vejce se žloutky a s vodou. Misku postavíme do horké vodní lázně, šleháme za stálého šlehání postupně přimícháváme cukr. Pak ji postavíme do studené vodní lázně, přimícháme mandlový likér a mícháme, dokud směs nevychladne.
  • 4
    500 ml smetany ušleháme dotuha, přimícháme do vaječné směsi, přimícháme lískové oříšky a promícháme.
  • 5
    Kolem jedné placky přiložíme dortovou formu, na placku navrstvíme krém a uložíme na 2 hodiny ztuhnout do chladničky. Pak přiložíme druhou placku a necháme ztuhnout na 2 hodiny v mrazáku.
  • 6
    Zbytek smetany ušleháme dotuha, potřeme jí ztuhlý dort po povrchu i po stranách a boky posypeme nasekanými lískovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.