Oříškový dort s citronovou polevou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme cca 15 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a nastrouhané ořechy.
  • 2
    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém - rozšleháme v nerezové misce smetanu s vejci, cukrem, strouhanými ořechy a vanilkou. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme misku se základem krému a šleháme do zhoustnutí. Poté odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Nakonec přilijeme rum.
  • 4
    Upečený korpus na dort necháme vychladnout, dvakrát rozřízneme, potřeme džemem, na něj rozetřeme oříškový krém a části složíme na sebe. Přelijeme citronovou polevou a dozdobíme lískovými ořechy.
  • 5
    Na polevu umícháme do hladké směsi cukr s horkou vodou a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.