Oříškový dort s čokoládovu polevou a praženými ořechy
95 min.
Ingredience
- Krém
- 4lžíceSmetana čerstvá ke šlehání
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy lískové pražené
- Na formu
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 140gramůOřechy lískové
- 100gramůStrouhanka
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůPoleva čokoládová
- 100gramůOřechy lískové pražené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
61 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a vanilkou a důkladně utřeme. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a mleté ořechy.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 45 minut.
- 3Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce si umícháme smetanu se žloutky a cukrem. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme misku se základem krému a za stálého šlehání necháme zhoustnout. Do vychladlého krému vmícháme utřené máslo a přidáme strouhané ořechy.
- 4Upečený korpus na dort necháme vychladnout, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem, zatížíme a necháme odpočinout do druhého dne. Přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme praženými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.