Oříškový koláč s nugátem
60 min.
Ingredience
- 150gramůNugát světlý
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 400gramůMouka polohrubá
- 2kusyCukr vanilka
- 400gramůOřechy lískové
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 6kusůVejce slepičí
- 160gramůCukr krupice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oříšky pražíme na suché pánvi až začnou vonět. Necháme vychladnout a odstraníme slupku tak, že je promneme na sítě.
- 2V míse dobře promícháme cukr, marcipánovou hmotu, vanilkový cukr a špetku soli. Ručním hnětačem zapracujeme postupně nejprve máslo nebo rostlinný tuk a potom zakysanou smetanu.
- 3Mouku s kypřicím práškem smícháme a směs prosejeme. Poté do těsta střídavě přidáváme vejce a mouku a nakonec opražené oříšky.
- 4Troubu předehřejeme na 175C.
- 5Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Navrch rozdrobíme nugát a jeho kousky můžeme lehce zatlačit do těsta. Na závěr koláč posypeme oříškovými lupínky a pečeme cca 30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.