Oříškový koláč s nugátem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oříšky pražíme na suché pánvi až začnou vonět. Necháme vychladnout a odstraníme slupku tak, že je promneme na sítě.
  • 2
    V míse dobře promícháme cukr, marcipánovou hmotu, vanilkový cukr a špetku soli. Ručním hnětačem zapracujeme postupně nejprve máslo nebo rostlinný tuk a potom zakysanou smetanu.
  • 3
    Mouku s kypřicím práškem smícháme a směs prosejeme. Poté do těsta střídavě přidáváme vejce a mouku a nakonec opražené oříšky.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 175C.
  • 5
    Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Navrch rozdrobíme nugát a jeho kousky můžeme lehce zatlačit do těsta. Na závěr koláč posypeme oříškovými lupínky a pečeme cca 30minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.