Orsácký čír s drobenkou
25 min.
Ingredience
- drobenka
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 0,75litrVoda pitná
- 220gramůSýr Brynza
- 2decilitrySmetana zakysaná 14%
- 1lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
784 mg
Cukr
151 mg
Postup přípravy
- 1V míse si vymícháme hrubou mouku s vejcem a špetkou solí, uhněteme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Vzniklou drobenku necháme na vále prosušit.
- 2Do hrnce si dáme 3/4 l vody a přivedeme ji k varu. Brynzu si rozpustíme ve 2 dl teplé vody, pak ji přimícháme s kmínem do vařící vody a krátce ji povaříme. Když je brynza rozvařená , přidáme do polévky drobenku, které povaříme 2 -3 minuty. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.