Orsácký čír s drobenkou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
784 mg
Cukr
151 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse si vymícháme hrubou mouku s vejcem a špetkou solí, uhněteme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Vzniklou drobenku necháme na vále prosušit.
  • 2
    Do hrnce si dáme 3/4 l vody a přivedeme ji k varu. Brynzu si rozpustíme ve 2 dl teplé vody, pak ji přimícháme s kmínem do vařící vody a krátce ji povaříme. Když je brynza rozvařená , přidáme do polévky drobenku, které povaříme 2 -3 minuty. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.