Ostrá chilli polévka se skleněnými nudlemi
65 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 100gramůNudle skleněné
- 100gramůFazole mungo
- 3lžíceOmáčka sójová
- 3lžíceOlej sójový
- 1stroužekČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 1litrHovězí vývar základní
- 2lžíceChilli omáčka
- 1kusCitrony
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceMed včelí
- 10gramůZázvor mletý
- 50gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
5 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso z hovězí svíčkové rozkrájíme na tenké nudličky o tloušťce maximálně 5 milimetrů. Na nudličky nakapeme sójovou omáčkou a chilli olej. Maso necháme přibližně 15 minut v pokojové teplotě marinovat. Mezitím do misky vložíme skleněné nudle a přelijeme je horkou vodou. Počkáme, až úplně změknou a potom je scedíme a necháme okapat.
- 2Připravíme wok a vlijeme do něj sójový olej. Do woku nasypeme umletý zázvor a přidáme ještě jemně posekaný česnek.
- 3Vložíme do pánve marinované maso a rychle opečeme. Během pečení neustále promícháváme. Potom masovou směs z woku vyndáme a uložíme do tepla.
- 4Čínské houby namočíme do vody, aby změkly. Omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na cca 2 milimetry silné proužky. Oškrábeme mrkev a také ji nakrájíme na stejně silné proužky. Mrkev i cibuli nasypeme do woku a rychle orestujeme. Výhonky z fazolí mungo omyjeme a nakrájíme na kousky. Čínské houby vyjmeme z vody a nakrájíme na proužky. Fazole i s houbami přidáme do woku k mrkvi s cibulí, opečeme a do pánve vlijeme masový vývar. Jakmile dosáhneme bodu varu, ztlumíme plamen a postupně přidáváme chilli omáčku, med, dále ještě šťávu z jednoho citronu, rajský protlak a přisypeme koření pěti vůní. Opět zvýšíme plamen než polévka přijde k varu. Nakonec do ní vložíme změklé čínské nudle a opečené hovězí maso. Chvíli prohřejeme a teplou polévku servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.