Ostrá fazolová polévka s uzeným a klobásou

78 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůFazole bílé
    • 200gramůVepřový bok uzený
    • 1kusCibule
    • 150gramůKlobása Dunajská
    • 1,2litryVoda pitná
    • 100gramůSádlo vepřové škvařené
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžícePaprika mletá sladká
    • 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Cibuli nakrájíme na drobno, klobásu na tenká kolečka.
  • 2
    K namočeným fazolím přidáme uzený bůček, vaříme do měkka. Cibuli zpěníme na 40 g sádla, vmícháme mletou sladkou papriku a vaříme společně s fazolemi.
  • 3
    Z vařené polévky vyjmeme bůček, vykostíme, nakrájíme na kostičky a společně s klobásou osmažíme na zbylém sádle. Poté vmícháme do polévky společně s pálivou mletou paprikou, solí, zamícháme a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pandala
po 20. 1. 2014
vyzkousim