Ostrá fazolová polévka s uzeným a klobásou
78 min.
Ingredience
- 100gramůFazole bílé
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1kusCibule
- 150gramůKlobása Dunajská
- 1,2litryVoda pitná
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
48 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc namočené v litru vody. Cibuli nakrájíme na drobno, klobásu na tenká kolečka.
- 2K namočeným fazolím přidáme uzený bůček, vaříme do měkka. Cibuli zpěníme na 40 g sádla, vmícháme mletou sladkou papriku a vaříme společně s fazolemi.
- 3Z vařené polévky vyjmeme bůček, vykostíme, nakrájíme na kostičky a společně s klobásou osmažíme na zbylém sádle. Poté vmícháme do polévky společně s pálivou mletou paprikou, solí, zamícháme a povaříme.