Ostrá kachní polévka
32 min.
Ingredience
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 400gramůKachní stehna
- 3kusyChilli paprička
- 3lžíceChilli omáčka
- 100gramůHlíva ústřičná
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 500mililitrůMléko kokosové
- 3kusyŠalotka
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
245 mg
Cukr
741 mg
Postup přípravy
- 1Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
- 2Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka, propláchneme je a nakrájíme na nudličky. Smícháme s česnekem nakrájeným na plátky, cibulí nakrájenou na kolečka a rybí omáčkou. Směs opékáme ve woku na zbylém tuku za stálého míchání cca 3-4min.
- 3Hlívu očistíme, nakrájíme najemno a přimícháme ke směsi v pánvi. Přilijeme chilli omáčku, kokosové mléko a vývar. Přidáme maso a zvolna vaříme 6-7min.
- 4Bazalku propláchneme, necháme okapat a lístky nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do polévky a vaříme ještě 2min.
- 5Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.