Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
262 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.
  • 2
    Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.
  • 3
    Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.