Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 5gramůZázvor celý
- 300gramůAnanas
- 20gramůKari pasta
- 400mililitrůMléko kokosové
- 30mililitrůLimetka
- 10gramůCukr krupice
- 10gramůOmáčka rybí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 40gramůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
262 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.
- 2Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.
- 3Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.