Ostravské zapečené klobásy
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůDroždí
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůKlobása ostravská
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
958 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1V míse z vlažného mléka, téměř veškeré mouky, rozdrobeného droždí, dvou vajec, oleje a soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 2Vykynuté těsto na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše znovu důkladně prohněteme a vyválíme z něj přibližně půl centimetru silnou placku. Tu pak rozkrájíme na menší díly, na každý díl položíme klobásu a zabalíme ji do těsta. Závitky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme znovu vykynout. Pak je rozložíme na pečicí papír rozprostřený na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.