Ostravské zapečené klobásy

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
958 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse z vlažného mléka, téměř veškeré mouky, rozdrobeného droždí, dvou vajec, oleje a soli vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto na zbytkem mouky pomoučené pracovní ploše znovu důkladně prohněteme a vyválíme z něj přibližně půl centimetru silnou placku. Tu pak rozkrájíme na menší díly, na každý díl položíme klobásu a zabalíme ji do těsta. Závitky potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme znovu vykynout. Pak je rozložíme na pečicí papír rozprostřený na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.