Ostré hovězí maso

30 min.
Čína

Ingredience

    • 350gramůHovězí svíčková
    • 1lžičkaBadyán
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 5kusůCibulka jarní
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkySolamyl
    • 1lžíceSherry brandy
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 2stroužkyČesnek
    • 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
640 mg
Cukr
559 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky.
  • 2
    Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
  • 3
    Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 4
    Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody.
  • 5
    Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 6
    Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.