Ostré kuře s jablečným pyré
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15gramůPepř cayenský
- 15gramůPaprika mletá pálivá
- 350gramůKuřecí prsa
- 25gramůMáslo čerstvé
- 120gramůHroznové víno
- 200gramůZakysaná smetana
- 100gramůJablečné pyré s broskvemi
- 500mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso obalíme ve směsi mouky, cayenského pepře a mleté papriky. Cibuli a kuřecí maso opékáme na másle zvolna asi 4 minuty.
- 2Maso zaprášíme zbylou ochucenou moukou, zalijeme mlékem a omáčku přivedeme k varu. Omáčku mírně povaříme za častého míchání, aby zůstala hladká. Do omáčky vmícháme jablečné pyré a hroznové víno a pokrm vaříme ještě zhruba 20 minut.
- 3Kuře rozdělíme na nahřáté talíře, pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme špetkou papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.