Ostré rybí kari
45 min.
Ingredience
- 1kilogramKapr obecný
- 2lžíceChilli koření mleté
- 2lžíceFenykl čerstvý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyKurkuma
- 3lžíceTamarindová šťáva
- 5kusůChilli paprička zelená
- 100mililitrůKoriandr čerstvý
- 50mililitrůRajčatová pasta
- 25mililitrůOlej z hořčičných semínek
- 2špetkySůl
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu.
- 3Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.