Ostré rybí kari

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu.
  • 3
    Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.