Ostružinové koláčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůListové těsto
    • 500gramůOstružiny
    • 100gramůCukr moučkový
    • 50mililitrůPomerančová šťáva
    • 20gramůSolamyl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu ostružin rozmačkáme vidličkou, druhou polovinu necháme vcelku. Z plátu listového těsta vykrojíme čtyři koláčky, z odřezků vytvoříme zvýšené okraje, koláčky položíme na plech, potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
  • 2
    Do hrnce nalijeme pomerančovou šťávu, přidáme cukr, Solamyl, rozmačkané ostružiny a povaříme do zhoustnutí. Do odstavené směsi vmícháme celé ostružiny, hmotu naneseme na koláčky a necháme vychladnout.
  • 3
    Koláčky upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.