Ostružinový koláč obrácený
80 min.
Ingredience
- Ovocná náplň
- 450gramůOstružiny
- 75gramůCukr krystal
- Před servírováním
- 4lžíceCukr třtinový
- Příprava pečení
- Těsto
- 1gramMáslo čerstvé
- 1,25lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 4gramyCukr třtinový
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: pečící nádobu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Ostružinová nádivka: očištěné ostružiny propláchneme pod tekoucí vodou a v míse promícháme s 75 g krystalového cukru tak, aby se všechny ostružiny dobře obalily v cukru. Obalené ostružiny rozprostřeme do máslem vytřené zapékací nádoby.
- 3Těsto: v hlubší míse utřeme celé vejce s 75 g třtinového cukru.
- 4V této směsi rozmícháme máslo a 100 ml mléka. Nakonec vmícháme hladkou mouku, prosátou a smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme, rozprostřeme do zapékací mísy na ostružiny.
- 5Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě 25 - 30 minut. Hotový koláč má mít pevný ale pružný povrch.
- 6Před servírováním: upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem. Tento koláč servírujeme horký.
- 7Upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.