Ostružinový koláč obrácený

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: pečící nádobu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
  • 2
    Ostružinová nádivka: očištěné ostružiny propláchneme pod tekoucí vodou a v míse promícháme s 75 g krystalového cukru tak, aby se všechny ostružiny dobře obalily v cukru. Obalené ostružiny rozprostřeme do máslem vytřené zapékací nádoby.
  • 3
    Těsto: v hlubší míse utřeme celé vejce s 75 g třtinového cukru.
  • 4
    V této směsi rozmícháme máslo a 100 ml mléka. Nakonec vmícháme hladkou mouku, prosátou a smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Těsto důkladně promícháme, rozprostřeme do zapékací mísy na ostružiny.
  • 5
    Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě 25 - 30 minut. Hotový koláč má mít pevný ale pružný povrch.
  • 6
    Před servírováním: upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem. Tento koláč servírujeme horký.
  • 7
    Upečený koláč vyklopíme ze zapékací nádoby a posypeme ho třtinovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.