Ostružinový sirup s bezinkami

17 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůBezinky
    • 250gramůOstružiny
    • 500gramůCukr krupice
    • 100mililitrůCitronová šťáva
    • 1kusSkořice celá
    • 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme bezinky a ostružiny, zalijeme vodou a vaříme 5 minut na mírném ohni. Poté směs necháme vystydnout a ovoce rozmačkáme. Scedíme přes plátno, tekutinu vrátíme do hrnce a přidáme cukr, citronovou šťávu a skořici. Přivedeme k varu a povaříme 2 minuty.
  • 2
    Nakonec sirup nalijeme do čistých lahví a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.