Ostrý jamajský hrnec
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůDýně
- 1kusPaprika zelená
- 425gramůRajčata
- 3decilitryVývar drůbeží
- 60gramůČočka jedlá
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 350gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 600gramůKuřecí stehna
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a smažíme kuřecí stehna za častého obracení, dokud nejsou zlatavá. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na kostky pokrájíme dýni, papriku zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
- 2Z hrnce vyndáme nadbytečný tuk a přidáme cibuli, dýni a papriku. Podusíme několik minut, přidáme rajčata, zázvor, čočku, vývar, kajenský pepř a sůl. Přikryjeme hrnec pokličkou a dáme na hodin péct do předehřáté trouby. Musí být měkké maso i zelenina. Poté přidáme kukuřici a povaříme 5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.