Osvěžující mandlové "suflé" s rumem

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
4 g
Cukr
135 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Kovové formičky vymažeme máslem a vysypeme jemný krupicovým cukrem. Troubu si předehřejeme na 180°C. Oloupané mandle pomeleme a smícháme s rumem.
  • 2
    V rendlíku přivedeme do varu mléko s krupicovým cukrem (50g), do něj zamícháme připravené mandle a hned rendlík odstavíme z plotny. Stále mícháme asi 2-3 minuty, a když je mandlová směs mírně vychladlá, postupně do ní zamícháme vanilkový extrakt a žloutky.
  • 3
    Z bílků vyšleháme velmi tuhý sníh, v polovině šlehání do sněhu přidáme 1 lžíci moučkového cukru, aby sníh byl tužší. Do mandlového krému postupně zlehka, po lžicích zamícháme sníh. Formičky naplníme hotovým krémem do 2/3, poklademe je na plech, který vložíme do trouby. Na plech nalejeme vařící vodu (1-1.5 litru) tak, aby dosahoval jen do 2/3 výšky formiček. Takto suflé pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 35 minut. Formičky s upečeným krémem vložíme do lednice na 3-4 hodiny.
  • 4
    Pak "suflé" vyklopíme na servírovací talířky, pokapeme je javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.