Osvěžující okurkový salát
10 min.
Ingredience
- 0,5kusOkurka salátová
- 1lžíceOcet rýžový
- 2lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
- 1kusŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
313 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku nakrájíme na plátky, které upravíme na servírovací míse.
- 2V misce smícháme cukr, sůl, rýžový vinný ocet a horkou vodou přelijeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté necháme vychladnout. Okurkové plátky přelijeme zálivkou.
- 3Na tenké plátky nakrájíme šalotku a posypeme okurkový salát.
- 4Salát dáme vychladit a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.