Osvěžující okurkový salát

10 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5kusOkurka salátová
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceCukr krupice
    • 0,5lžičkaSůl
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1kusŠalotka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
313 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátovou okurku nakrájíme na plátky, které upravíme na servírovací míse.
  • 2
    V misce smícháme cukr, sůl, rýžový vinný ocet a horkou vodou přelijeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Poté necháme vychladnout. Okurkové plátky přelijeme zálivkou.
  • 3
    Na tenké plátky nakrájíme šalotku a posypeme okurkový salát.
  • 4
    Salát dáme vychladit a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.