Osvěžující polévka z angreštu
30 min.
Ingredience
- 1kilogramAngrešt
- 0,7litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2decilitryMléko plnotučné
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme.
- 2Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.