Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari

26 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
72 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
30 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.
  • 2
    V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.
  • 3
    Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.
  • 4
    Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.