Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari
26 min.
Ingredience
- 70gramůSalát ledový
- 70gramůSalát Polníček
- 70gramůRukola
- 70gramůSalát listový Dubáček
- 70gramůSalát římský
- 2kusyRajčata
- 2kusyRajčata žlutá
- 6kusůRajčata sušená sterilovaná
- 2kusyCibule
- 2lžíceKopr čerstvý
- 100gramůProsciutto sušené
- 3špetkyPepř bílý
- 4decilitryVoda pitná
- 4lžíceHrášek mražený
- 0,5lžičkaSůl mořská
- Ochucené kapary
- 10kusůKapary
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
72 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
30 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.
- 2V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.
- 3Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.
- 4Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.